Aveti nevoie de :
Un piept de pui potrivit
o ceapa
6-8 bucati ciuperci
1 ardei galben
1 ardei rosu
3 lg smantana
o lingura faina
sare ,piper si Maggi Legume dupa gust
2 -3 lg ulei
o l-ta boia
Pieptul de pui se dezoseaza ,carnea se taie in bucati mici ,se condimenteaza si se prajeste in putin ulei .Se scoate si se lasa deoparte ,in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt ,ardeii felii si ciupercile taiate tot felii .Se calesc toate ,se adauga carnea si condimente dupa gust .Putina apa sa treaca peste toate ,se lasa la fiert cam 15 minute apoi se adauga smantana si la urma faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute la foc incet si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 17 septembrie 2016
luni, 12 septembrie 2016
Tort cu piscoturi ,piersici si inghetata
Aveti nevoie de :
piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6 lg inghetata
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6 lg inghetata
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Aveti nevoie de :
4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust
Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .
Pofta buna si spor la gatit
4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust
Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 6 septembrie 2016
Gogosi cu mere si scortisoara
Aveti nevoie de :
1 ou
4 lg zahar
6-8 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
4-5 mere razuite
Zahar pudra
scortisoara
ulei pentru prajit
Merele se razuiesc cu coaja ,se amesteca cu oul batut ,zaharul ,praful de copt si sarea .Se adauga faina ca sa fie un aluat mai gros si apa (cam 2 pahare ) .Se ia cu lingura si se pun gogosele in tigaia cu uleiul incins .Se coc bine pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape sa se scurga de ulei si se dau prin zahar pudra amestecata cu scortisoara .Se servesc atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
1 ou
4 lg zahar
6-8 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
4-5 mere razuite
Zahar pudra
scortisoara
ulei pentru prajit
Merele se razuiesc cu coaja ,se amesteca cu oul batut ,zaharul ,praful de copt si sarea .Se adauga faina ca sa fie un aluat mai gros si apa (cam 2 pahare ) .Se ia cu lingura si se pun gogosele in tigaia cu uleiul incins .Se coc bine pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape sa se scurga de ulei si se dau prin zahar pudra amestecata cu scortisoara .Se servesc atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 30 august 2016
Vinete a la Cluj
Aveti nevoie de :
2 vinete potrivite
2-3 rosii
cativa catei usturoi
Maggi Legume
sare si piper
cascaval razuit
putin ulei
Vinetele se spala si se taie felii putin mai groase ,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute ,se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute .Se scot ,se pune deasupra cate o felie de rosie ,usturoi zdrobit ,maggi si cascaval razuit .Se dau din nou la cuptor minim 10 minute apoi se pot servi ,sunt tare simplu de facut si gustoase .Combinatia de vinete cu usturoi si cascaval e ..delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 27 august 2016
Rulada de legume
Aveti nevoie de :
o vanata mare
3-4 ardei mai mici
o ceapa potrivita
100 gr ciuperci
100 gr carne tocata de porc
2 oua
sare ,piper si Maggi legume dupa gust
2 morcovi
2 lg ulei
Vanata se coace ,ardeii , ceapa ,ciupercile si morcovii se taie marunt .Se pune intr-o tigaie mare ceapa si se caleste putin in ulei ,se adauga pe rand carnea tocata ,ardeii ,morcovii si la urma ciupercile. si vanata (tocata putin ) .Se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume dupa gust .Se lasa sa se raceasca compozitia ,se scurge de surplusul de zeama lasat , apoi se adauga ouale batute .Se pune intr-o tava (eu am folosit cea de cozonaci ) pe hartie de copt compozitia iar deasupra coaja de la vanata .Se acopera cu hartia de copt ,se apasa putin si se coace 40 de minute .
Pofta buna si spor la gatit
o vanata mare
3-4 ardei mai mici
o ceapa potrivita
100 gr ciuperci
100 gr carne tocata de porc
2 oua
sare ,piper si Maggi legume dupa gust
2 morcovi
2 lg ulei
Vanata se coace ,ardeii , ceapa ,ciupercile si morcovii se taie marunt .Se pune intr-o tigaie mare ceapa si se caleste putin in ulei ,se adauga pe rand carnea tocata ,ardeii ,morcovii si la urma ciupercile. si vanata (tocata putin ) .Se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume dupa gust .Se lasa sa se raceasca compozitia ,se scurge de surplusul de zeama lasat , apoi se adauga ouale batute .Se pune intr-o tava (eu am folosit cea de cozonaci ) pe hartie de copt compozitia iar deasupra coaja de la vanata .Se acopera cu hartia de copt ,se apasa putin si se coace 40 de minute .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 23 august 2016
Magia Maggi continua in noua provocare si Editie ,,Prieteni de-ai casei ,,
Bine v-am regasit
In urma cu un an si ceva am castigat un loc binemeritat in prima editie Prieteni de-ai casei pe pagina Maggi Romania ...aici gasiti toate detaliile :
http://bucatarialuialy.blogspot.ro/2015/03/calatorie-culinara-alaturi-de-maggi.html
...cum a fost ...cum am cunoscut oameni frumosi si cum am petrecut alaturi de echipa si 7 fete minunate la Bucuresti ,premiul cel mare fiind o zi de rasfat alaturi de Maggi ...pot spune ca a fost ceva magic ...si minunat ....
Recent am fost placut surprinsa sa fiu sunata de o persoana tare draguta din partea Maggi Romania sa ma anunte ca am primit un premiu ...despre ce era vorba oare ? sincer banuiam ca am vazut deja la alte fete din prima editie ce au primit si sincer speram si eu ...era vorba de un aparat foto nou ...eu aveam unul vechi (are ceva ani ) si nu prea imi placea cum ieseau pozele cu el dar dupa zeci de poze facute la un preparat alegeam cateva care aratau mai bine si dupa prelucrarea lor le postam pe blog.
Asa ca in ziua respectiva am fost vizitata de doua persoane dragute care mi-au adus premiul ...
Aveam asa multe emotii ca nu prea am reusit sa leg cateva vorbe (se vede si la mica filmare facuta ) ...eu care sunt tare vorbareata si sociabila ...abia am spus cate ceva :))
Dupa cateva secunde bune am reusit totusi sa deschid coletul si sa imi vad noul aparat foto care ma surprins tare placut ...alaturi de accesorii si indicatii cum se foloseste ,este un aparat super care face pozele exact cum mi-am dorit de ceva vreme ....
Mergand la munca la scurt timp nu am avut prea mult timp sa studiez dar a doua zi m-am uitat la toate ,incet si pe rand invatand cum se foloseste mai exact ...si de atunci suntem cei mai buni prieteni ...fac poze mereu ..la preparate ...la peisaje ..la flori ..fetitei mele ...chiar si la o nunta avuta recent am facut poze mirilor si nuntasilor ..au iesit minunate ...cu siguranta aparatul are magia celor de Maggi ,deoarece sunt perfecte ...il iubesc si e al meu ,de aceea le multumesc din suflet celor din Echipa Maggi pentru bucuria imensa facuta si cu siguranta nu ii voi dezamagi ...voi fi in continuare alaturi de ei si de condimentele pe care le folosesc mereu ....mai jos gasiti si cateva poze cu bunatatile facute de cand am aparatul iar diferenta se vede cu siguranta
Multumesc Maggi ,va imbratisez cu drag
P.S Le doresc tuturor care citesc aceste randuri sa participe cu incredere la noua Editie ,,Prieteni de-ai casei ,, unde gasiti doar oameni frumosi si veseli ,o familie mare si unita care se mareste pe zi ce trece ,va asteptam !!! click pe linkul de mai jos
https://www.facebook.com/MaggiRomania/?fref=ts
In urma cu un an si ceva am castigat un loc binemeritat in prima editie Prieteni de-ai casei pe pagina Maggi Romania ...aici gasiti toate detaliile :
http://bucatarialuialy.blogspot.ro/2015/03/calatorie-culinara-alaturi-de-maggi.html
...cum a fost ...cum am cunoscut oameni frumosi si cum am petrecut alaturi de echipa si 7 fete minunate la Bucuresti ,premiul cel mare fiind o zi de rasfat alaturi de Maggi ...pot spune ca a fost ceva magic ...si minunat ....
Recent am fost placut surprinsa sa fiu sunata de o persoana tare draguta din partea Maggi Romania sa ma anunte ca am primit un premiu ...despre ce era vorba oare ? sincer banuiam ca am vazut deja la alte fete din prima editie ce au primit si sincer speram si eu ...era vorba de un aparat foto nou ...eu aveam unul vechi (are ceva ani ) si nu prea imi placea cum ieseau pozele cu el dar dupa zeci de poze facute la un preparat alegeam cateva care aratau mai bine si dupa prelucrarea lor le postam pe blog.
Asa ca in ziua respectiva am fost vizitata de doua persoane dragute care mi-au adus premiul ...
Aveam asa multe emotii ca nu prea am reusit sa leg cateva vorbe (se vede si la mica filmare facuta ) ...eu care sunt tare vorbareata si sociabila ...abia am spus cate ceva :))
Dupa cateva secunde bune am reusit totusi sa deschid coletul si sa imi vad noul aparat foto care ma surprins tare placut ...alaturi de accesorii si indicatii cum se foloseste ,este un aparat super care face pozele exact cum mi-am dorit de ceva vreme ....
Mergand la munca la scurt timp nu am avut prea mult timp sa studiez dar a doua zi m-am uitat la toate ,incet si pe rand invatand cum se foloseste mai exact ...si de atunci suntem cei mai buni prieteni ...fac poze mereu ..la preparate ...la peisaje ..la flori ..fetitei mele ...chiar si la o nunta avuta recent am facut poze mirilor si nuntasilor ..au iesit minunate ...cu siguranta aparatul are magia celor de Maggi ,deoarece sunt perfecte ...il iubesc si e al meu ,de aceea le multumesc din suflet celor din Echipa Maggi pentru bucuria imensa facuta si cu siguranta nu ii voi dezamagi ...voi fi in continuare alaturi de ei si de condimentele pe care le folosesc mereu ....mai jos gasiti si cateva poze cu bunatatile facute de cand am aparatul iar diferenta se vede cu siguranta
Multumesc Maggi ,va imbratisez cu drag
P.S Le doresc tuturor care citesc aceste randuri sa participe cu incredere la noua Editie ,,Prieteni de-ai casei ,, unde gasiti doar oameni frumosi si veseli ,o familie mare si unita care se mareste pe zi ce trece ,va asteptam !!! click pe linkul de mai jos
https://www.facebook.com/MaggiRomania/?fref=ts
Abonați-vă la:
Postări (Atom)