Aveti nevoie de :
200 gr unt
65 gr zahar pudra
2-3 plicuri vanilie si putina esenta de vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
190 gr faina
Se mixeza untul cu zaharul pana la topirea completa a acestuia .se adauga vanilia si esenta de vanilie iar la urma sarea ,praful de copt si faina .Se fac cu posul forme de care doriti .In mijloc la fiecare fursec se pune cate o cireasa (eu am avut din compot ) sau alte fructe care sa nu lase zeama multa .
Se dau la copt aproximativ 40 de minute .Mi-au iesit aproximativ 34 de bucati .Se scot se pudreaza cu zahar sau putin zahar brun deasupra si sos de ciocolata .Sunt foarte fragede si tare gustoase .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 20 iulie 2016
sâmbătă, 16 iulie 2016
Tort cu miere si rom
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
putina esenta rom
4 lg faina
3 l-te ness
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Crema :
250 ml frisca
150 ml miere
o sticluta esenta de rom
2 lg dulceata de trandafiri
o cutie iaurt 400 gr
4 l-te gelatina
Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul ,se adauga romul si nessul ,sarea si praful de copt .La final galbenusurile si faina .Se pune blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute .Se raceste si se taie in doua .
Crema :Frisca se bate spuma ,se adauga mierea lichida ,esenta de rom, dulceata de trandafiri si iaurtul .Se mixeaza bine toate si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .
Se pune prima foaie in tava in care a copt ,crema si foaia a doua .Se apasa usor si se da la rece cateva ore .O noua reteta delicioasa si racoroasa de vara .
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
5 lg zahar
putina esenta rom
4 lg faina
3 l-te ness
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Crema :
250 ml frisca
150 ml miere
o sticluta esenta de rom
2 lg dulceata de trandafiri
o cutie iaurt 400 gr
4 l-te gelatina
Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul ,se adauga romul si nessul ,sarea si praful de copt .La final galbenusurile si faina .Se pune blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute .Se raceste si se taie in doua .
Crema :Frisca se bate spuma ,se adauga mierea lichida ,esenta de rom, dulceata de trandafiri si iaurtul .Se mixeaza bine toate si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .
Se pune prima foaie in tava in care a copt ,crema si foaia a doua .Se apasa usor si se da la rece cateva ore .O noua reteta delicioasa si racoroasa de vara .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 5 iulie 2016
Prajitura cu caise
O noua zi ..o noua inventie asa ca va invit la ceva dulce si parfumat de vara cu ..caise proaspete
Aveti nevoie de:
4 oua
un pachet unt
4 lg smantana
6 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
6 lg faina
coaja de lamaie
vanilie
6-7 caise
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale intregi pe rand ,smantana ,vanilia si lamaia ,praful de copt si sarea .Se amesteca bine toate ,se adauga la final faina .
Se pregateste o tava ,se pune compozitia in ea iar deasupra caisele taiate in bucati potrivite.Se da la cuptor 40 de minute.Se decoreaza cu zahar brun si se serveste calda ,e aromata si parfumata
Aveti nevoie de:
4 oua
un pachet unt
4 lg smantana
6 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
6 lg faina
coaja de lamaie
vanilie
6-7 caise
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale intregi pe rand ,smantana ,vanilia si lamaia ,praful de copt si sarea .Se amesteca bine toate ,se adauga la final faina .
Se pregateste o tava ,se pune compozitia in ea iar deasupra caisele taiate in bucati potrivite.Se da la cuptor 40 de minute.Se decoreaza cu zahar brun si se serveste calda ,e aromata si parfumata
sâmbătă, 25 iunie 2016
Tort cu cafea si fructe de padure
In ultima perioada nu am mai reusit sa fac ceva dulce ..asa ca azi mi-am luat revansa ,simteam nevoia de un ..tort si ..l-am facut ,e tare bun si racoros exact cum avem nevoie cu totii in perioada verii ..asa ca am amestecat diverse chestii bune si a iesit ce se vede ...o inventie dulce si aromata ...
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
2 l-te cafea naturala
2 lg cacao
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o sticluta esenta de rom
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga pe rand celelalte ingrediente ,se lasa la final cacaua si faina .Se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o forma rotunda de tort .Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi egale .
Crema :
2 cutii mici de iaurt
2 lg nuca de cocos
3 lg zahar brun
3 lg lapte praf
un pahar mare de apa minerala
un plic crema cafea Dr Oetker
5 l-te gelatina
fructe de padure dupa gust
Se mixeaza crema la plic cu apa minerala ,pe rand se adauga restul ingredientelor iar la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .
Aranjare: In forma in care sa copt blatul ,se pune o foaie ,crema ,foaie ,crema ,foaie si restul de crema ramasa .Se decoreaza cu fructe si putin zahar brun .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi ,un desert de vara delicios .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
2 l-te cafea naturala
2 lg cacao
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o sticluta esenta de rom
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga pe rand celelalte ingrediente ,se lasa la final cacaua si faina .Se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o forma rotunda de tort .Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi egale .
Crema :
2 cutii mici de iaurt
2 lg nuca de cocos
3 lg zahar brun
3 lg lapte praf
un pahar mare de apa minerala
un plic crema cafea Dr Oetker
5 l-te gelatina
fructe de padure dupa gust
Se mixeaza crema la plic cu apa minerala ,pe rand se adauga restul ingredientelor iar la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .
Aranjare: In forma in care sa copt blatul ,se pune o foaie ,crema ,foaie ,crema ,foaie si restul de crema ramasa .Se decoreaza cu fructe si putin zahar brun .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi ,un desert de vara delicios .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 28 mai 2016
Tort cu ness si iaurt
Pentru blat aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
1 lingura cacao
2 lingurite ness
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
3 lg faina
Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si nessul .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga compozitia de galbenusuri si la urma faina ( amestecata si cernuta ) si cacaua .Se pune blatul intr-o forma rotunda si se coace 30 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale sau cum va place voua ,eu le-am taiat dar nu chiar egale :))
Crema : un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
150 ml frisca
2 cutii iaurt simplu 185 gr
2 lg zahar (eu am mai adaugat deoarece iaurtul este acrisor )
o canita stafide
4 lingurite gelatina
o esenta vanilie
Frisca se bate ,crema se prepara cum scrie pe ambalaj ,iaurtul se amesteca cu zaharul ,apoi toate se amesteca si la final se adauga stafidele ,vanilia si gelatina (incalzita bine inainte in putin suc ,compot sau apa ).Se mixeaza bine toate sa se incorporeze gelatina .
Aranjare:
Foaie maro,crema toata ,foaie maro .Se bate putin forma ca sa se prinda crema de foi ,Deasupra am facut glazura de caramel si fructe ,dar puteti orna cu ce va place .
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
4 lg zahar
1 lingura cacao
2 lingurite ness
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
3 lg faina
Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si nessul .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga compozitia de galbenusuri si la urma faina ( amestecata si cernuta ) si cacaua .Se pune blatul intr-o forma rotunda si se coace 30 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale sau cum va place voua ,eu le-am taiat dar nu chiar egale :))
Crema : un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
150 ml frisca
2 cutii iaurt simplu 185 gr
2 lg zahar (eu am mai adaugat deoarece iaurtul este acrisor )
o canita stafide
4 lingurite gelatina
o esenta vanilie
Frisca se bate ,crema se prepara cum scrie pe ambalaj ,iaurtul se amesteca cu zaharul ,apoi toate se amesteca si la final se adauga stafidele ,vanilia si gelatina (incalzita bine inainte in putin suc ,compot sau apa ).Se mixeaza bine toate sa se incorporeze gelatina .
Aranjare:
Foaie maro,crema toata ,foaie maro .Se bate putin forma ca sa se prinda crema de foi ,Deasupra am facut glazura de caramel si fructe ,dar puteti orna cu ce va place .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 mai 2016
Salata cu ciuperci si porumb
Aveam pofta de o salata mai usoara asa ca de cina si m-am gandit sa ..inventez una :)) si a iesit o salata delicioasa si usoara ,numai buna de servit alaturi de cei dragi
Aveti nevoie de :
2 morcovi mici
o bucata piept de pui (jumatate mai exact )
1/2 conserva porumb dulce
10 ciuperci mici
sare si piper
o rosie mare
cativa catei de usturoi
Carnea de pui se taie in bucati cat mai mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei ,se scoate iar in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate cat mai marunt.Rosia se taie cubulete .Usturoiul se piseaza ,morcovii se razuiesc cat mai fin ,maioneza se prepara de casa ( un ou intreg +200 ml ulei se blendeaza cateva secunde si gata maioneza ) sau o puteti cumpara (se pun cam 2 linguri la toata salata ).Se amesteca toate iar la final se condimenteaza cu sare si piper .este o salata usoara si tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
2 morcovi mici
o bucata piept de pui (jumatate mai exact )
1/2 conserva porumb dulce
10 ciuperci mici
sare si piper
o rosie mare
cativa catei de usturoi
Carnea de pui se taie in bucati cat mai mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei ,se scoate iar in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate cat mai marunt.Rosia se taie cubulete .Usturoiul se piseaza ,morcovii se razuiesc cat mai fin ,maioneza se prepara de casa ( un ou intreg +200 ml ulei se blendeaza cateva secunde si gata maioneza ) sau o puteti cumpara (se pun cam 2 linguri la toata salata ).Se amesteca toate iar la final se condimenteaza cu sare si piper .este o salata usoara si tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 17 mai 2016
Fursecuri cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Aveti nevoie de:
200 gr unt
200 gr zahar
un ou intreg +3 galbenusuri
200 gr faina alba
100 gr amidon alimentar
o lamaie (coaja rasa si zeama )
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand oul si galbenusurile iar la urma amidonul ,coaja si zeama de la lamaie si faina .Va iese un aluat mai moale ,se fac forme rotunde in tava (dar lasati spatiu intre ele deoarece se lasa si se lipesc intre ele ) .Se dau la cuptor la 180 gr ,20 minute.
Se scot si se lasa la racit pana se prepara crema .
Crema : un plic crema de lamaie Dr Oetker ( se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
Am facut si o crema de casa dar cum a iesit mai moale nu era buna la aceste fursecuri asa ca am ales o crema rapida ,iar aceea am sa o folosesc maine la o alta prajitura ,ceva inventat ..gasesc eu
Se pun cate doua cu crema in mijloc iar deasupra glazura din ciocolata topita
Sunt foarte fragede si gustoase
Pofta buna si spor la gatit
200 gr unt
200 gr zahar
un ou intreg +3 galbenusuri
200 gr faina alba
100 gr amidon alimentar
o lamaie (coaja rasa si zeama )
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand oul si galbenusurile iar la urma amidonul ,coaja si zeama de la lamaie si faina .Va iese un aluat mai moale ,se fac forme rotunde in tava (dar lasati spatiu intre ele deoarece se lasa si se lipesc intre ele ) .Se dau la cuptor la 180 gr ,20 minute.
Se scot si se lasa la racit pana se prepara crema .
Crema : un plic crema de lamaie Dr Oetker ( se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
Am facut si o crema de casa dar cum a iesit mai moale nu era buna la aceste fursecuri asa ca am ales o crema rapida ,iar aceea am sa o folosesc maine la o alta prajitura ,ceva inventat ..gasesc eu
Se pun cate doua cu crema in mijloc iar deasupra glazura din ciocolata topita
Sunt foarte fragede si gustoase
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)