marți, 5 iulie 2016

Prajitura cu caise

O noua zi ..o noua inventie  asa ca va invit la ceva dulce si parfumat de vara cu ..caise proaspete

Aveti nevoie de:

4 oua
un pachet unt
4 lg smantana
6 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
6 lg faina
coaja de lamaie
vanilie
6-7 caise












Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale intregi pe rand ,smantana ,vanilia si lamaia ,praful de copt si sarea .Se amesteca bine toate ,se adauga la final faina .
Se pregateste o tava ,se pune compozitia in ea iar deasupra caisele taiate in bucati potrivite.Se da la cuptor 40 de minute.Se decoreaza cu zahar brun si se serveste calda ,e aromata si parfumata

sâmbătă, 25 iunie 2016

Tort cu cafea si fructe de padure

In ultima perioada nu am mai reusit sa fac ceva dulce ..asa ca azi mi-am luat revansa ,simteam nevoia de un ..tort si ..l-am facut ,e tare bun si racoros exact cum avem nevoie cu totii in perioada verii ..asa ca am amestecat diverse chestii bune si a iesit ce se vede ...o inventie dulce si aromata ...

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
2 l-te cafea naturala
2 lg cacao
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o sticluta esenta de rom













Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga pe rand celelalte ingrediente ,se lasa la final cacaua si faina .Se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o forma rotunda de tort .Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi egale .

Crema :

2 cutii mici de iaurt
2 lg nuca de cocos
3 lg zahar brun
3 lg lapte praf
un pahar mare de apa minerala
un plic crema cafea Dr Oetker
5 l-te gelatina
fructe de padure dupa gust

Se mixeaza crema la plic cu apa minerala ,pe rand se adauga restul ingredientelor iar la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .


Aranjare: In forma in care sa copt blatul ,se pune o foaie ,crema ,foaie ,crema ,foaie si restul de crema ramasa .Se decoreaza cu fructe si putin zahar brun .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi ,un desert de vara delicios .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 28 mai 2016

Tort cu ness si iaurt

Pentru blat aveti nevoie de:

4 oua
4 lg zahar
1 lingura cacao
2 lingurite ness
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
3 lg faina

















Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si nessul .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga compozitia de galbenusuri si la urma faina ( amestecata si cernuta ) si cacaua .Se pune blatul intr-o forma rotunda si se coace 30 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale sau cum va place voua ,eu le-am taiat dar nu chiar egale :))


Crema : un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
150 ml frisca
2 cutii iaurt simplu 185 gr
2 lg zahar (eu am mai adaugat deoarece iaurtul este acrisor )
o canita stafide
4 lingurite gelatina
o esenta vanilie

Frisca se bate ,crema se prepara cum scrie pe ambalaj ,iaurtul se amesteca cu zaharul ,apoi toate se amesteca si la final se adauga stafidele ,vanilia si gelatina (incalzita bine inainte in putin suc ,compot sau apa ).Se mixeaza bine toate sa se incorporeze gelatina .

Aranjare:
Foaie maro,crema toata ,foaie maro .Se bate putin forma ca sa se prinda crema de foi ,Deasupra am facut glazura de caramel si fructe ,dar puteti orna cu ce va place .


Pofta buna si spor la gatit





joi, 26 mai 2016

Salata cu ciuperci si porumb

Aveam pofta de o salata mai usoara asa ca de cina si m-am gandit sa ..inventez una :)) si a iesit o salata delicioasa si usoara ,numai buna de servit alaturi de cei dragi


Aveti nevoie de :

2 morcovi mici
o bucata piept de pui (jumatate mai exact )
1/2 conserva porumb dulce
10 ciuperci mici
sare si piper
o rosie mare
cativa catei de usturoi









Carnea de pui se taie in bucati cat mai mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei ,se scoate iar in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate cat mai marunt.Rosia se taie cubulete .Usturoiul se piseaza ,morcovii  se razuiesc cat mai fin ,maioneza se prepara de casa ( un ou intreg +200 ml ulei se blendeaza cateva secunde si gata maioneza ) sau o puteti cumpara (se pun cam 2 linguri la toata salata ).Se amesteca toate iar la final se condimenteaza cu sare si piper .este o salata usoara si tare gustoasa .

Pofta buna si spor la gatit

marți, 17 mai 2016

Fursecuri cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar
un ou intreg +3 galbenusuri
200 gr faina alba
100 gr amidon alimentar
o lamaie (coaja rasa si zeama )








Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand oul si galbenusurile iar la urma amidonul ,coaja si zeama de la lamaie si faina .Va iese un aluat mai moale ,se fac forme rotunde in tava (dar lasati spatiu intre ele deoarece se lasa si se lipesc intre ele ) .Se dau la cuptor la 180 gr ,20 minute.
Se scot si se lasa la racit pana se prepara crema .

Crema : un plic crema de lamaie Dr Oetker ( se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
Am facut si o crema de casa dar cum a iesit mai moale nu era buna la aceste fursecuri asa ca am ales o crema rapida ,iar aceea am sa o folosesc maine la o alta prajitura ,ceva inventat ..gasesc eu


Se pun cate doua cu crema in mijloc iar deasupra glazura din ciocolata topita
Sunt foarte fragede si gustoase


Pofta buna si spor la gatit

joi, 7 aprilie 2016

Tort Inimioara dulce cu miere


Aveti nevoie de :

Blat de biscuiti :

200 gr unt
200 gr biscuiti maruntiti simpli





Se topeste untul ,apoi se ia de pe foc si se adauga biscuitii ,se amesteca foarte bine si va iese o compozitie mai nisipoasa pe care o impartiti in doua parti egale .Se ia o forma de inima se pune folie si jumatate din compozitia cu biscuiti .Se apasa putin si se da la rece pana se pregateste crema .


Crema :

130 gr miere
4 galbenusuri
350 ml frisca
3 l-te gelatina


Mierea cu galbenusurile se pun pe abur si se amesteca bine pana ce se face ca o spuma ,se ia deoparte si se lasa putin sa se raceasca .Se amesteca cu frisca batuta separat .Se topeste  intr-un vas mic gelatina cu putin compot si se adauga la crema ,se amesteca toate foarte bine si se pun peste blatul de biscuiti .Deasupra cateva bucati de cirese (eu am avut ceva compot mai special cu cirese fara samburi ,delicioase ) iar deasupra restul de biscuiti .Se apasa usor cu mana apoi se acopera cu folia ,se apasa din nou si se da la rece cateva ore .Se decoreaza dupa preferinte .Este un tort care se face destul de usor si e tare bun .



Pofta buna si spor la gatit

duminică, 27 martie 2016

Placinte la tigaie cu branza dulce

Am avut pofta zilele trecute de placinte cu branza dulce si marar si asa ca am facut ...:)

Aveti nevoie de :

1 kg faina alba
un cub mic drojdie
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
100 gr unt topit
4 lg ulei
2 galbenusuri
2 cani apa calda

Pentru umplut placintele :

300 gr branza dulce
2 albusuri
4 lg zahar
o lingurita marar verde (sau uscat)










Se amesteca branza dulce cu zaharul si albusurile batute spuma iar la urma se adauga mararul


Drojdia se freaca bine cu sarea si zaharul ,se adauga galbenusurile ,apa calda si untul topit,uleiul si la urma faina .Va iese un aluat moale potrivit ca si cel de cozonaci si  se lasa la crescut o ora ,acoperit cu un prosop .Se iau bucati mici din aluat se intind ,la mijloc se pune o lingura de branza se impatura si se intind usor .Se coc intr-o tigaie fara ulei ,doar cu un capac deasupra .Se verifica sa nu se arda .Sunt tare gustoase si se fac si repede .Seamana la gust cu cele facute pe vatra .


Pofta buna si spor la gatit