Aveti nevoie de:
Cateva fire praz
o cana orez
o lingurita Maggi de legume
2 lg ulei
piper
cativa catei de usturoi
Prazul se curata ,se spala si se taie marunt .Se pune intr-un vas uleiul si prazul ,se calesc apoi se adauga usturoiul taiat cat mai marunt , maggi si orezul (fiert separat si clatit bine in apa rece ).Se amesteca cateva minute apoi se poate servi .E un preparat de post dar eu am adaugat langa el snitele cu susan ,o combinatie minunata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 14 august 2015
joi, 13 august 2015
Tort Floare Exotica
Dragii mei cititori asa cum deja ati aflat am implinit 2 ani frumosi de la infiintarea blogului culinar sunt bucuroasa si mandra de ceea ce am realizat pana acum ,nu a fost usor dar e pasiunea mea de peste 20 de ani si o fac cu mare drag si bucurie iar in urma cu 2 ani pe 4 august am decis sa le si scriu undeva retetele ca sa le vada si altii si binenteles sa imi fie si mie usor sa gasesc vreo reteta atunci cand am nevoie fara sa fiu nevoita sa caut in caiete am postat pana acum 240 de retete simple si delicioase si cu siguranta vor mai fi inca multe de acum inainte ,doar sa imi permita timpul sa le fac si sa le adaug la colectia mea de suflet .Va multumesc tuturor ca imi sunteti alaturi de atata timp ,de aceea va rasplatesc ocazional cu concursuri frumoase la care va ofer premii utile in ale gatitului .Reteta aniversara are un nume frumos ales din zeci de propuneri avute din partea voastra ,nu a fost usor credeti-ma dar ma bucur ca ma pot baza pe voi intotdeauna .Va multumesc tuturor din suflet
Pentru blat aveti nevoie de:
3 oua intregi
3 lg apa calda
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
150 gr faina
vanilie 2-3 plicuri
Ouale intregi se bat spuma cu apa calda ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma vanilia si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o forma rotunda ,se da la cuptor 40 de minute ,sau pana ce se rumeneste usor deasupra .Iese un blat nu foarte inalt care se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale.
Crema :
o cutie mascarpone Delaco
o cutie 500 ml frisca lichida
o cutie 200 ml smantana pentru frisca
o conserva fructe tropicale Sunfood
4 lingurite gelatina
o sticluta esenta de vanilie
Decor : putina ciocolata rasa
frisca
zahar pudra
Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza bine ,se adauga mascarpone ,esenta de vanilie .Se lasa putin la rece .Compotul de la conserva se amesteca cu gelatina si se pune pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca bine .Se adauga la crema apoi se mixeaza din nou cateva minute .Se pune hartie de copt in tava in care a fost blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,se pune jumatate din crema ,se niveleaza si se da la rece 30 minute .Se pune peste crema fructele din compot taiate cat mai marunt si restul de crema .Se bate putin tava ca sa se patrunda bine crema cu fructele si se lasa la frigider pana se intareste .Se scoate din forma ,se aseaza pe un platou .Se fac cu un pos cu frisca forme asa cum se vede si in poza si se aseaza feliile de blat (taiate evantai ) una langa alta .Se pudreaza cu zahar iar deasupra am decorat cu putina frisca si ciocolata .Pe margini se presara ciocolata rasa .E un desert tare gustos si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat aveti nevoie de:
3 oua intregi
3 lg apa calda
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
150 gr faina
vanilie 2-3 plicuri
Ouale intregi se bat spuma cu apa calda ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma vanilia si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o forma rotunda ,se da la cuptor 40 de minute ,sau pana ce se rumeneste usor deasupra .Iese un blat nu foarte inalt care se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale.
Crema :
o cutie mascarpone Delaco
o cutie 500 ml frisca lichida
o cutie 200 ml smantana pentru frisca
o conserva fructe tropicale Sunfood
4 lingurite gelatina
o sticluta esenta de vanilie
Decor : putina ciocolata rasa
frisca
zahar pudra
Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza bine ,se adauga mascarpone ,esenta de vanilie .Se lasa putin la rece .Compotul de la conserva se amesteca cu gelatina si se pune pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca bine .Se adauga la crema apoi se mixeaza din nou cateva minute .Se pune hartie de copt in tava in care a fost blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,se pune jumatate din crema ,se niveleaza si se da la rece 30 minute .Se pune peste crema fructele din compot taiate cat mai marunt si restul de crema .Se bate putin tava ca sa se patrunda bine crema cu fructele si se lasa la frigider pana se intareste .Se scoate din forma ,se aseaza pe un platou .Se fac cu un pos cu frisca forme asa cum se vede si in poza si se aseaza feliile de blat (taiate evantai ) una langa alta .Se pudreaza cu zahar iar deasupra am decorat cu putina frisca si ciocolata .Pe margini se presara ciocolata rasa .E un desert tare gustos si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Salata Americana
Aveti nevoie de:
5 cartofi
4 oua fierte
2 rosii
o lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
o ceapa rosie (sau alba )
o bucata mica telina
cateva fire patrunjel verde
putin ulei si otet(dupa gust )
sare si piper
Cartofii se spala si se fierb in coaja .Se adauga si ouale la fiert .Ceapa se taie solzi iar telina fasii subtiri.Dupa fierbere cartofii se curata si se taie in bucati mai mici ,ouale la fel.Rosiile se taie felii.Se adauga patrunjel tocat marunt ,ceapa taiata solzi si condimentele.Se serveste simplu .E o salata racoroasa de vara si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
5 cartofi
4 oua fierte
2 rosii
o lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
o ceapa rosie (sau alba )
o bucata mica telina
cateva fire patrunjel verde
putin ulei si otet(dupa gust )
sare si piper
Cartofii se spala si se fierb in coaja .Se adauga si ouale la fiert .Ceapa se taie solzi iar telina fasii subtiri.Dupa fierbere cartofii se curata si se taie in bucati mai mici ,ouale la fel.Rosiile se taie felii.Se adauga patrunjel tocat marunt ,ceapa taiata solzi si condimentele.Se serveste simplu .E o salata racoroasa de vara si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
marți, 11 august 2015
Ghiveci de legume
Aveti nevoie de:
o ceapa mare
250 gr fasole verde
2 bucati vinete coapte
un pahar orez
2 bucati gogosari
o conserva rosii Sunfood
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei
Orezul se spala bine in mai multe ape.Ceapa se curata de coaja si se taie solzi ,se caleste in ulei ,se adauga gogosarul taiat felii mici si fasolea verde rupta in bucati,Se adauga 2 cani apa si se lasa sa fiarba .Se condimenteaza cu sare .Cand sunt aproape fierte toate ,se adauga vinetele taiate in bucati mai mici si conserva de rosii . Daca scade prea mult inainte de a fi gata se mai adauga apa .La urma se pune piper dupa gust si sare daca mai e nevoie.E o mancare de vara delicioasa ,colorata si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
o ceapa mare
250 gr fasole verde
2 bucati vinete coapte
un pahar orez
2 bucati gogosari
o conserva rosii Sunfood
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei
Orezul se spala bine in mai multe ape.Ceapa se curata de coaja si se taie solzi ,se caleste in ulei ,se adauga gogosarul taiat felii mici si fasolea verde rupta in bucati,Se adauga 2 cani apa si se lasa sa fiarba .Se condimenteaza cu sare .Cand sunt aproape fierte toate ,se adauga vinetele taiate in bucati mai mici si conserva de rosii . Daca scade prea mult inainte de a fi gata se mai adauga apa .La urma se pune piper dupa gust si sare daca mai e nevoie.E o mancare de vara delicioasa ,colorata si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 10 august 2015
duminică, 9 august 2015
Cozonac cu nuca si stafide ,nuca si rahat,urda
Aveti nevoie de:
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)