duminică, 2 martie 2014

Chec Dana

Pentru un chec aveti nevoie de : 4 oua ,o cana zahar ,4 lg ulei,8 lg apa ,un varf cutit sare ,vanilie sau coaja de lamaie ,un praf de copt,o cana faina ,o lingurita cacao. Cum se face: Din cana de zahar se iau 4 lg care se amesteca cu 4 lg apa si se fierb pana se topeste tot zaharul si devine un sirop mai gros .Se lasa la rece.Galbenusele se amesteca cu sarea ,praful de copt ,4 lg apa si 4 lg ulei. Albusele se bat spuma cu restul de zahar ,apoi se adauga galbenusele ,siropul de zahar ,vanilia sau coaja rasa de lamaie si la urma faina .Se amesteca usor si se pune compozitia in tava de cozonac .Se lasa cam 2 linguri care se amesteca cu cacaua si se pune usor deasupra pentru un aspect frumos . Se da la cuptor aproximativ 45 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar.Eu am facut 3 checuri odata ,sau topit rapid la cat de bune au iesit.
 



 
Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 26 februarie 2014

Piept de pui umplut cu unt si verdeata

Aveti nevoie de: 2 bucati piept de pui ,un pachet unt,patrunjel verde,2 oua ,4 lg pesmet ,2 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit Se desface de pe os pieptul de pui si se spala bine apoi se face in mijlocul fiecarei bucati o taietura ca un buzunar.Se lasa deoparte .Inaine cu o ora ,se pregateste untul ,se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt ,sare si piper,se pune pe o bucata de folie se ruleaza foarte subtire trebuie sa arate ca si o grisina si se da la congelator pana se intareste. Se pune cate o bucata de unt in buzunarul facut pieptului de pui apoi se pune la cuptor cam 30 minute ,se poate lega cu ata ca sa nu ramaneti fara unt ,apoi dupa racire se da prin ou ,faina alba si pesmet,se condimenteaza cu sare si piper apoi se prajesc la foc mic pe toate partile.Se scoate fiecare bucata pe un prosop de bucatarie si se serveste cu garnitura de cartofi sau legume. Este un preparat fin si deosebit iar gustul minunat de bun
Pofta buna si spor la gatit

marți, 25 februarie 2014

Spaghete cu sos alb si busuioc

Aveti nevoie de: Un pachet spaghete Baneasa (se pot folosi si alt fel de paste ),200 gr sunca ,200 gr ciuperci ,4 catei de usturoi ,o ceapa ,50 gr mazare ,50 gr porumb,5 lg smantana ,2 lg faina alba ,2 lg ulei, sare,piper si busuioc dupa gust. Spaghetele se fierb in apa cu putina sare aproximativ 10  minute,se trec prin apa rece se scurg apoi se lasa deoparte. Se taie ceapa marunt se caleste in ulei ,se adauga sunca si ciupercile taiate felii ,mazarea si porumbul ,usturoiul , o cana si jumatate de apa ,se lasa sa fiarba putin ,se pune faina si la urma smantana .Se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc. Se servesc cu spaghete .
Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 22 februarie 2014

Fulg de nea

Aveti nevoie de: 2 cutii iaurt,aproximativ 20 de biscuiti,2 plicuri gelatina ,100 gr stafide,o banana,suc natural de fructe pentru insiropat,zahar vanilat ,perinite de ciocolata,nuca de cocos pentru ornat .
Crema 1: se poate folosi o crema de vanilie la plic sau puteti face crema de casa (eu am facut crema de casa era mai rapida decat sa merg pana la magazin sa cumpar ) :) Crema 2: iaurtul se amesteca cu 3 lg zahar ,zaharul vanilat si gelatina (inmuiata inainte in putina apa calda). Se pune intr-o forma rotunda folie ,un strat de biscuiti apoi se insiropeaza bine.Se pune crema 1 ,se niveleaza ,apoi se pune banana taiata felii subtiri ,stafidele ,crema 2 ,perinitele de ciocolata iar deasupra un nou strat de biscuiti .Se acopera cu folia si se da la rece cateva ore. E foarte usoara si aromata de aceea am numit-o fulg de nea . Am ornat cu mar ,covrigei cu ciocolata si bombonele .
Pofta buna si spor la gatit

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Aveti nevoie de : 400 gr fasole boabe,o ceapa mare,o conserva pasta tomate,ciolan de porc afumat ,sare ,piper si patrunjel verde. Se spala fasolea bine se pune intr-o oala cu apa la foc potrivit . Dupa 20 minute se adauga ciolanul de porc bine spalat ,ceapa curatata si taiata in doua (se pot adauga si doi morcovi taiati rondele ). Dupa fierbere se adauga pasta de tomate ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu ceapa rosie.
Pofta buna si spor la gatit

joi, 20 februarie 2014

CROSTOLI

Reteta am luat-o de pe site-ul bucataras ,la care am mai adaugat cate ceva sunt foarte bune si la gust seamana tare mult cu minciunelele :) Aveti nevoie de: 200 ml frisca ,250 gr faina alba ,2 plicuri vanilie ,un varf cutit sare ,3 lg zahar(chiar daca frisca de calitate e destul de dulce eu am mai adaugat putin zahar),coaja rasa de lamaie,ulei pentru prajit, zahar pudra. Se amesteca frisca lichida cu zaharul ,vanilia si coaja rasa de lamaie apoi la urma se adauga faina .Iese un aluat moale bun de intins.
. Se taie in forma de patrate se cresteaza la mijloc si se coc in ulei.
Se pudreaza cu zahar .Se servesc si calde si reci.
Pofta buna si spor la gatit

luni, 17 februarie 2014

Prajitura cu nuca si mere

Aveti nevoie de: un ou,un varf cutit sare,1 lg untura (se poate pune unt sau margarina dar nu iese prajitura asa frageda),un plic vanilie,un pahar lapte sau apa minerala ,4 lg zahar,un plic praf de copt,faina cat cuprinde pentru un aluat moale bun de intins .Se imparte aceasta coca in doua parti egale .
Pentru umplutura aveti nevoie de: 5 mere mari ,o lingurita scortisoara ,3 lg zahar,2 pliculete zahar vanilat,o cana nuca macinata ,un pahar gris . Merele se curate de coaja se razuiesc si se calesc putin ,se adauga zaharul ,scortisoara ,vanilia se lasa cateva minute apoi se lasa putin sa se raceasca .
Se intinde prima foaie in tava ,se pune putin gris ,se adauga merele ,nuca apoi foaia a doua.Se unesc pe margini foile ,apoi se inteapa cu furculita pentru o coacere optima .
Se da la cuptor cam 45 minute ,apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.Se serveste atat calda cat si rece .
Pofta buna si spor la gatit