duminică, 8 aprilie 2018

Prajitura cu ciocolata

Aveti nevoie de :


270 gr zahar
100 gr unt
3 l-te cacao













Toate acestea se pun pe foc si se amesteca continuu pana la topirea completa a zaharului.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca aproape complet ,se adauga pe rand cate un galbenus (4 bucati )


Din compozitia de mai sus se scot 14 linguri care se amesteca cu 4 albusuri batute spuma ,1/2 praf de copt ,un varf cutit sare si o cana de faina .Se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la copt 25 de minute.Se lasa blatul in tava pana la racirea completa .


Crema :

100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr nuca



Compozitia ramasa se pune din nou pe foc ,se adauga untul ,ciocolata si la urma nuca (se rupe in bucati sa nu fie asa de mare ) .Se pune crema peste blat ,se intinde uniform si se lasa la rece pana a doua zi .


Pofta buna si spor la gatit



luni, 26 martie 2018

Cremes la pahar

Un desert pe care multi il stiu dar sub forma de foi si crema la mijloc ..eu am ales sa il fac putin diferit iar finalul este super dragut si bun













Pentru cele doua foi care se zdrobesc

150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana


Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .


Crema :

o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )

Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste  compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios


Pofta buna si spor la gatit

luni, 12 martie 2018

Briose cu ciocolata si glazura alba

Asa cum multi dintre voi stiti ..Briosele sunt preferatele mele si cum fac o noua reteta o si postez pe blog ...asa ca uite de ce aveti nevoie pentru a obtine niste briose pufoase si bune cu ciocolata



Pentru aproximativ 10 bucati :

1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom







Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura


Glazura

150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte

Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut


Pofta buna si spor la gatit

luni, 22 ianuarie 2018

Tarta cu vanilie si fructe tropicale

Aveti nevoie de :

Pentru tarta :

125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
















Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina  (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.

Crema :

un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca  usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .


Decor:

o conserva  fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina

Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana  a doua zi .


Pofta buna si spor la gatit

duminică, 14 ianuarie 2018

Briose cu ciocolata alba

Aveti nevoie de:

100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina

Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata












Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale


Pofta buna si spor la gatit

Mancare de linte cu orez si rosii

Aveti nevoie de:

o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde










Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Lapte de pasare

De cateva zile imi spune sotul ca ii este dor de acest desert ...de fapt este desertul copilariei noastre si cum nu il aveam scris pe blog ..m-am apucat sa il caut prin caietele mele ...si am gasit reteta si m-am pus pe treaba ..este un dulce tare simplu de facut si delicios


Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:

4 oua
600 ml lapte
2  vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar







Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.


Pofta buna si spor la gatit