Un desert pe care multi il stiu dar sub forma de foi si crema la mijloc ..eu am ales sa il fac putin diferit iar finalul este super dragut si bun
Pentru cele doua foi care se zdrobesc
150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana
Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .
Crema :
o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )
Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios
Pofta buna si spor la gatit
luni, 26 martie 2018
luni, 12 martie 2018
Briose cu ciocolata si glazura alba
Asa cum multi dintre voi stiti ..Briosele sunt preferatele mele si cum fac o noua reteta o si postez pe blog ...asa ca uite de ce aveti nevoie pentru a obtine niste briose pufoase si bune cu ciocolata
Pentru aproximativ 10 bucati :
1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom
Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura
Glazura
150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte
Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut
Pofta buna si spor la gatit
Pentru aproximativ 10 bucati :
1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom
Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura
Glazura
150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte
Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut
Pofta buna si spor la gatit
luni, 22 ianuarie 2018
Tarta cu vanilie si fructe tropicale
Aveti nevoie de :
Pentru tarta :
125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.
Crema :
un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .
Decor:
o conserva fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina
Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru tarta :
125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.
Crema :
un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .
Decor:
o conserva fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina
Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 ianuarie 2018
Briose cu ciocolata alba
Aveti nevoie de:
100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina
Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale
Pofta buna si spor la gatit
100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina
Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale
Pofta buna si spor la gatit
Mancare de linte cu orez si rosii
Aveti nevoie de:
o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde
Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .
Pofta buna si spor la gatit
o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde
Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 13 ianuarie 2018
Lapte de pasare
De cateva zile imi spune sotul ca ii este dor de acest desert ...de fapt este desertul copilariei noastre si cum nu il aveam scris pe blog ..m-am apucat sa il caut prin caietele mele ...si am gasit reteta si m-am pus pe treaba ..este un dulce tare simplu de facut si delicios
Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:
4 oua
600 ml lapte
2 vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.
Pofta buna si spor la gatit
Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:
4 oua
600 ml lapte
2 vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 2 decembrie 2017
Negresa de post cu ciocolata
Chiar daca nu prea fac retete de post pot spune sincer ca aceasta reteta imi place tare mult ,este modificata dupa gustul meu si a iesit ceva bun si delicios
Aveti nevoie de :
350 gr dulceata de piersici (sau de care va place voua )
300 ml apa minerala
100 gr zahar
150 ml ulei
o sticluta esenta de rom
100 gr nuca (se poate si fara )
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara
o l-ta bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
2 plicuri vanilie
2 lg pudra de ciocolata (se poate pune cacao )
500 gr faina
In afara de faina se amesteca toate ingredientele la robot (daca nu aveti folositi mixerul sau telul ),la urma se adauga faina cate putin pana se omogenizeaza bine toate .Se pune compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da la cuptor unde se coace 40 de minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca ,deasupra am facut o glazura de ciocolata din 2 lg cacao cu putina apa calduta si zahar .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
350 gr dulceata de piersici (sau de care va place voua )
300 ml apa minerala
100 gr zahar
150 ml ulei
o sticluta esenta de rom
100 gr nuca (se poate si fara )
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara
o l-ta bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
2 plicuri vanilie
2 lg pudra de ciocolata (se poate pune cacao )
500 gr faina
In afara de faina se amesteca toate ingredientele la robot (daca nu aveti folositi mixerul sau telul ),la urma se adauga faina cate putin pana se omogenizeaza bine toate .Se pune compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da la cuptor unde se coace 40 de minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca ,deasupra am facut o glazura de ciocolata din 2 lg cacao cu putina apa calduta si zahar .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)