sâmbătă, 22 octombrie 2016

Cornulete cu untura

Aveti nevoie de :

150 gr untura
5 lg apa
4 lg zahar
4 lg otet
3 plicuri vanilie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
2 galbenusuri
500 gr faina




Pentru umplut gem (nuca ,rahat sau nutella ) si zahar pudra


Se amesteca ingredientele de mai sus ,faina nu se adauga toata ,aproximativ 450 gr iar pentru intins foaia inca 50 gr.Se framanta bine sa va iasa o coca potrivita numai buna de intins .Se dau forme de cornulete se pune cate o l-ta gem (sa fie mai tare altfel va curge ) .Se ruleaza si se pun in tava ,se dau la cuptor 30-35 minute ,pana sunt rumenite frumos .Se scot si se dau prin zahar pudra .Sunt tare fragede si gustoase .


Pofta buna si spor la gatit

marți, 11 octombrie 2016

Tort rece cu piscoturi si iaurt

Aveti nevoie de :

375 gr iaurt simplu
300 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
4 lg nuca de cocos
1/2 esenta rom
fructe de care va plac (eu am pus o para si o piersica taiate bucati mici )
6 l-te gelatina
suc natural (pentru insiropat )
piscoturi (eu le-am facut dar se pot si cumpara )









Frisca se bate bine .Iaurtul se amesteca cu zaharul ,nuca de cocos ,laptele praf si esenta de rom .Se inmoaie bine gelatina in putina apa calduta si se adauga la compozitia de iaurt ,la urma se amesteca cu frisca usor si fructele .In forma de tort se pune un strat de piscoturi ,se inmoaie cu suc natural ,un strat de crema ,din nou piscoturi ,crema ,piscoturi iar la final un strat subtire de crema .Deasupra am pus ca si decor ciocolata rasa.
Se lasa la rece cateva ore sau peste noapte .E un desert fin si delicios .



Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 5 octombrie 2016

Prajitura cu nuca si crema Tiramisu

Aveti nevoie de :


Blat:
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca macinata
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
putina esenta de rom














Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt,esenta de rom  iar la urma nuca si faina .Se amesteca usor .Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 35-40 minute .Se scoate ,se lasa sa se raceasca si se taie in doua parti egale .


Crema :
Un plic crema Tiramisu
250 ml frisca
3 l-te gelatina

Crema se prepara conform instructiunilor ,se amesteca cu frisca (batuta separat ) si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .

Pt sirop : suc natural sau compot de fructe

In tava in care sa copt blatul ,se pune folie ,prima foaie ,se insiropeaza ,jumatate din crema ,foaie din nou insiropata si crema ramasa .Deasupra am ornat cu nescafe .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi .


Pofta buna si spor la gatit

marți, 20 septembrie 2016

Tocanita de pui

Aveti nevoie de:

5-6 pulpe de pui (sau un pui de marime medie )
o ceapa
un ardei rosu
1/2 l-ta boia
patrunjel verde
sare ,piper si Maggi Legume
3 lg ulei
2 lg faina alba










Pulpele se spala bine .Ceapa  se curata si se toaca marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii si boia .Condimente dupa gust si apa cat sa treaca peste carne .Se lasa la foc mic pana se fierbe carnea iar la final se adauga patrunjel verde si faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute apoi se poate servi .



Pofta buna si spor  la gatit

sâmbătă, 17 septembrie 2016

Tocanita din piept de pui cu ciuperci

Aveti  nevoie de :

Un piept de pui potrivit
o ceapa
6-8 bucati ciuperci
1 ardei galben
1 ardei rosu
3 lg smantana
o lingura faina
sare ,piper si Maggi Legume dupa gust
2 -3 lg ulei
o l-ta boia








Pieptul de pui se dezoseaza ,carnea se taie in bucati mici ,se condimenteaza si se prajeste in putin ulei .Se scoate si se lasa deoparte ,in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt ,ardeii felii si ciupercile taiate tot felii .Se calesc toate ,se adauga carnea si condimente dupa gust .Putina apa sa treaca peste toate ,se lasa la fiert cam 15 minute apoi se adauga smantana si la urma faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute la foc incet si se poate servi .


Pofta buna si spor la gatit


luni, 12 septembrie 2016

Tort cu piscoturi ,piersici si inghetata

Aveti nevoie de :

piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6  lg inghetata









Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .


Pofta buna si spor la gatit

Tocanita de cartofi cu carnati afumati

Aveti nevoie de :

4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust









Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .


Pofta buna si spor la gatit