Aveti nevoie de :
300 gr paste
4-5 catei de usturoi
o ceapa
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
putina afumatura sau sunca
4 lg smantana
sare si piper
Pastele se fierb apoi se clatesc bine cu apa rece .
Se taie ceapa marunt si usturoiul la fel ,se calesc in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii si afumatura bucatele mici .La final pastele, smantana si cascavalul razuit.Se condimenteaza cu sare si piper.O idee de cina rapida si usoara .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 18 februarie 2016
miercuri, 17 februarie 2016
Prajitura cu gem de visine si nuca
Aceasta reteta o am de peste 20 de ani si cum nu am mai facut-o de ceva vreme era cazul sa o refac si mai ales sa o postez si pe blog ,e destul de simpla dar delicioasa ...
Compozitia de mai jos este pentru portie dubla de foi (mai exact 8 foi ) dar aveti nevoie de doar 4 foi pentru o portie asa ca injumatatiti totul .
Aveti nevoie de :
2 oua
un cub drojdie
3 lg margarina (sau unt )
2 lg untura
2 lg zahar
un varf cutit sare
250 ml lapte
zahar vanilat 2 pliculete
1 kg faina
Se amesteca toate ingredientele bine ,va iese o coca potrivita ,care se imparte in doua ( o jumatate o puteti folosi cu alta ocazie ,se poate tine la congelator in pungi bine inchise ) .Se imparte aluatul in 4 bucati ,se intinde fiecare in foaie .
Pentru umplut aveti nevoie de :
2 borcane gem de visine (daca nu aveti puneti de care va place )
350 gr nuca macinata
Aranjare: Foaie ,nuca ,gem,foaie ,nuca ,gem ,foaie ,nuca ,gem ,foaie .Se apasa usor apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc pentru o coacere uniforma .Se da la cuptor 45 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra .Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca .O prajitura care nu ia mult timp si e tare buna ,o reteta a copilariei mele .
Pofta buna si spor la gatit
Compozitia de mai jos este pentru portie dubla de foi (mai exact 8 foi ) dar aveti nevoie de doar 4 foi pentru o portie asa ca injumatatiti totul .
Aveti nevoie de :
2 oua
un cub drojdie
3 lg margarina (sau unt )
2 lg untura
2 lg zahar
un varf cutit sare
250 ml lapte
zahar vanilat 2 pliculete
1 kg faina
Se amesteca toate ingredientele bine ,va iese o coca potrivita ,care se imparte in doua ( o jumatate o puteti folosi cu alta ocazie ,se poate tine la congelator in pungi bine inchise ) .Se imparte aluatul in 4 bucati ,se intinde fiecare in foaie .
Pentru umplut aveti nevoie de :
2 borcane gem de visine (daca nu aveti puneti de care va place )
350 gr nuca macinata
Aranjare: Foaie ,nuca ,gem,foaie ,nuca ,gem ,foaie ,nuca ,gem ,foaie .Se apasa usor apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc pentru o coacere uniforma .Se da la cuptor 45 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra .Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca .O prajitura care nu ia mult timp si e tare buna ,o reteta a copilariei mele .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 12 februarie 2016
Raffaello cu ciocolata
Multi am facut Raffaello si nu o data dar nu stiu pe cineva sa fi schimbat reteta sa o faca cu ..ciocolata ....sunt delicioase si le recomand cu drag ..
Aveti nevoie de:
100 gr unt moale
3 lg zahar pudra
100 gr ciocolata topita
o st esenta de rom
7 lg nuca de cocos
6 lg lapte praf
cirese din compot (fara samburi )
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ciocolata topita ,esenta de rom ,nuca de cocos si laptele praf .Va iese o compozitie numai buna de modelat .Nu va ies foarte multe dar incercand o noua reteta am zis sa fac mai putine dar data viitoare cu siguranta voi dubla ingredientele .Se fac bilute iar in mijloc am pus o jumatate de cireasa din compot .Se pot umple cu alune sau alte fructe .Se dau prin nuca de cocos ,cacao si bomboane colorate ,Le-am facut asa ca sunt tare dragute .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
100 gr unt moale
3 lg zahar pudra
100 gr ciocolata topita
o st esenta de rom
7 lg nuca de cocos
6 lg lapte praf
cirese din compot (fara samburi )
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ciocolata topita ,esenta de rom ,nuca de cocos si laptele praf .Va iese o compozitie numai buna de modelat .Nu va ies foarte multe dar incercand o noua reteta am zis sa fac mai putine dar data viitoare cu siguranta voi dubla ingredientele .Se fac bilute iar in mijloc am pus o jumatate de cireasa din compot .Se pot umple cu alune sau alte fructe .Se dau prin nuca de cocos ,cacao si bomboane colorate ,Le-am facut asa ca sunt tare dragute .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 10 februarie 2016
Tort de biscuiti cu trei creme
Pentru baza aveti nevoie de:
200 gr unt
150 gr biscuiti maruntiti
2 lg zahar
o sticluta esenta rom
Untul se topeste ,se adauga esenta de rom ,zaharul si la urma biscuitii .Se amesteca bine apoi se pun in forma rotunda de tort ,se apasa bine si se da la rece pana se fac cele 3 creme.
Crema 1:
110 gr unt
2 lg cacao
4 lg lapte praf
4 lg frisca
3 lg apa
o lingurita si jumatate gelatina
o canita stafide
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si apa ,la final gelatina si stafidele ,se mai mixeaza putin si se lasa deoparte.
Crema 2:
un plic crema cafea si brandy Dr Oetker
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga la final o lingurita gelatina ,inmuiata bine in putina apa calduta .Se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece.
Crema 3:
un pahar frisca
o tableta ciocolata simpla
2 lg lapte praf
o lingurita si jumatate gelatina
Ciocolata se topeste cu 2 lg frisca si se adauga la frisca batuta iar la urma laptele praf si gelatina .
Se pune crema peste celelalte doua si se da la rece macar 2 ore .
Este un tort inventat ,dar chiar daca este de munca cu el finalul merita ,se orneaza cu cirese din compot .Cremele se pot pune in ce ordine doriti .
Pofta buna si spor la gatit
200 gr unt
150 gr biscuiti maruntiti
2 lg zahar
o sticluta esenta rom
Untul se topeste ,se adauga esenta de rom ,zaharul si la urma biscuitii .Se amesteca bine apoi se pun in forma rotunda de tort ,se apasa bine si se da la rece pana se fac cele 3 creme.
Crema 1:
110 gr unt
2 lg cacao
4 lg lapte praf
4 lg frisca
3 lg apa
o lingurita si jumatate gelatina
o canita stafide
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si apa ,la final gelatina si stafidele ,se mai mixeaza putin si se lasa deoparte.
Crema 2:
un plic crema cafea si brandy Dr Oetker
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga la final o lingurita gelatina ,inmuiata bine in putina apa calduta .Se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece.
Crema 3:
un pahar frisca
o tableta ciocolata simpla
2 lg lapte praf
o lingurita si jumatate gelatina
Ciocolata se topeste cu 2 lg frisca si se adauga la frisca batuta iar la urma laptele praf si gelatina .
Se pune crema peste celelalte doua si se da la rece macar 2 ore .
Este un tort inventat ,dar chiar daca este de munca cu el finalul merita ,se orneaza cu cirese din compot .Cremele se pot pune in ce ordine doriti .
Pofta buna si spor la gatit
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Aveti nevoie de :
5-6 morcovi
putin ghimbir
zeama si coaja de lamaie
un pahar smantana
sare si piper
Se fierb morcovii intr-un litru de apa ,se fac cu blenderul ,se adaga coaja si zeama de lamaie ,sare ,piper si ghimbir dupa gust .La final se adauga smantana cate putin pana se incorporeaza toata .Este o supa crema tare gustoasa care se face si repede .
Pofta buna si spor la gatit
5-6 morcovi
putin ghimbir
zeama si coaja de lamaie
un pahar smantana
sare si piper
Se fierb morcovii intr-un litru de apa ,se fac cu blenderul ,se adaga coaja si zeama de lamaie ,sare ,piper si ghimbir dupa gust .La final se adauga smantana cate putin pana se incorporeaza toata .Este o supa crema tare gustoasa care se face si repede .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 4 februarie 2016
Tort Kinder Felie De Lapte
Pentru blat aveti nevoie de :
4 oua
2 lg zahar
2 lg miere
2 lg lapte
2 lg ulei
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o esenta de rom
2 lg cacao
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul .Separat galbenusurile se freaca spuma cu mierea ,laptele ,uleiul ,praful de copt ,sarea si esenta de rom .Se adauga la albusuri iar la final faina si cacaua .Blatul obtinut se pune intr-o forma de tort si se coace la cuptor 35-40 minute .Se scoate se taie in doua (felii egale ) si se lasa deoparte .
Crema :
250 ml frisca
2 lg miere
o esenta de rom
o cutie lapte condensat
3 lingurite gelatina
Se bate frisca spuma ,se adauga esenta de rom si laptele condensat ,mierea ,la final gelatina dupa care se mixeaza cateva minute .Se pune prima foaie de blat inapoi in forma in care a copt pe o folie ,se pune crema ,se niveleaza cat mai bine ,a doua foaie ,se acopera cu folia ,se apasa sa se uneasca foile cu crema si se da la rece cateva ore . Se rastoarna pe un platou si se face o glazura de ciocolata deasupra ,se pun diverse bomboane ,fructe sau ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
2 lg zahar
2 lg miere
2 lg lapte
2 lg ulei
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o esenta de rom
2 lg cacao
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul .Separat galbenusurile se freaca spuma cu mierea ,laptele ,uleiul ,praful de copt ,sarea si esenta de rom .Se adauga la albusuri iar la final faina si cacaua .Blatul obtinut se pune intr-o forma de tort si se coace la cuptor 35-40 minute .Se scoate se taie in doua (felii egale ) si se lasa deoparte .
Crema :
250 ml frisca
2 lg miere
o esenta de rom
o cutie lapte condensat
3 lingurite gelatina
Se bate frisca spuma ,se adauga esenta de rom si laptele condensat ,mierea ,la final gelatina dupa care se mixeaza cateva minute .Se pune prima foaie de blat inapoi in forma in care a copt pe o folie ,se pune crema ,se niveleaza cat mai bine ,a doua foaie ,se acopera cu folia ,se apasa sa se uneasca foile cu crema si se da la rece cateva ore . Se rastoarna pe un platou si se face o glazura de ciocolata deasupra ,se pun diverse bomboane ,fructe sau ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 2 februarie 2016
Chiftelute in sos marinat cu ciuperci
Cred ca vi sa intamplat ...si voua si nu o data sa va ramana friptura de pui de la pranz si sa nu stiti ce sa faceti cu ea ? ei bine mie mi sa intamplat de mai multe ori (mai ales la pui pe sare ) si carnea ramasa o aruncam de fiecare data ..ce sa fac cu ea ? recent am facut din nou pui pe sare si fiind mare nu am reusit sa servim tot si era pacat mai ales de piept sa il arunc asa ca ...am cautat ..am citit ...si am facut o cina delicioasa cu carnea ramasa ..transformata in ..chiftelute ...stiu ca nu sunt singura care a facut asta ..dar eu va si ofer varianta mea cea mai simpla ..dar buna
Asadar aveti nevoie de carnea de la friptura ramasa (poate fi si carne de pui prajita la gratar ,sau pui pe sare ) aproximativ 200 -250 gr
o lingura pesmet
un ou
o felie paine (inmuiata bine in apa rece )
patrunjel verde
sare si piper (daca mai este nevoie )
usturoi eu nu am mai pus ,dar daca va place puteti pune
ulei pentru prajit
Carnea se taie cat mai marunt (atentie la oasele ramase ) ,se adauga oul ,pesmetul ,patrunjelul verde tocat marunt,sare ,piper si painea stoarsa bine de apa .Se amesteca toate cat mai bine si se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.Se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte .
Sosul :
o conserva rosii Sunfood
cativa catei de usturoi
tarhon,busuioc ,maggi ,sare si piper dupa gust
2 lg faina alba
4-5 ciuperci potrivite
o ceapa
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii ,usturoiul si condimentele .La final faina amestecata inainte cu putina apa ,rosiile din conserva si un pahar cu apa.Cand incepe sa fiarba se adauga chiftelutele si se acopera 2-3 minute .Se pot servi atat cu piure de cartofi cat si cu paste .
Pofta buna si spor la gatit
Asadar aveti nevoie de carnea de la friptura ramasa (poate fi si carne de pui prajita la gratar ,sau pui pe sare ) aproximativ 200 -250 gr
o lingura pesmet
un ou
o felie paine (inmuiata bine in apa rece )
patrunjel verde
sare si piper (daca mai este nevoie )
usturoi eu nu am mai pus ,dar daca va place puteti pune
ulei pentru prajit
Carnea se taie cat mai marunt (atentie la oasele ramase ) ,se adauga oul ,pesmetul ,patrunjelul verde tocat marunt,sare ,piper si painea stoarsa bine de apa .Se amesteca toate cat mai bine si se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.Se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte .
Sosul :
o conserva rosii Sunfood
cativa catei de usturoi
tarhon,busuioc ,maggi ,sare si piper dupa gust
2 lg faina alba
4-5 ciuperci potrivite
o ceapa
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii ,usturoiul si condimentele .La final faina amestecata inainte cu putina apa ,rosiile din conserva si un pahar cu apa.Cand incepe sa fiarba se adauga chiftelutele si se acopera 2-3 minute .Se pot servi atat cu piure de cartofi cat si cu paste .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)