Aveti nevoie de:
5 cartofi
4 oua fierte
2 rosii
o lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
o ceapa rosie (sau alba )
o bucata mica telina
cateva fire patrunjel verde
putin ulei si otet(dupa gust )
sare si piper
Cartofii se spala si se fierb in coaja .Se adauga si ouale la fiert .Ceapa se taie solzi iar telina fasii subtiri.Dupa fierbere cartofii se curata si se taie in bucati mai mici ,ouale la fel.Rosiile se taie felii.Se adauga patrunjel tocat marunt ,ceapa taiata solzi si condimentele.Se serveste simplu .E o salata racoroasa de vara si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
joi, 13 august 2015
marți, 11 august 2015
Ghiveci de legume
Aveti nevoie de:
o ceapa mare
250 gr fasole verde
2 bucati vinete coapte
un pahar orez
2 bucati gogosari
o conserva rosii Sunfood
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei
Orezul se spala bine in mai multe ape.Ceapa se curata de coaja si se taie solzi ,se caleste in ulei ,se adauga gogosarul taiat felii mici si fasolea verde rupta in bucati,Se adauga 2 cani apa si se lasa sa fiarba .Se condimenteaza cu sare .Cand sunt aproape fierte toate ,se adauga vinetele taiate in bucati mai mici si conserva de rosii . Daca scade prea mult inainte de a fi gata se mai adauga apa .La urma se pune piper dupa gust si sare daca mai e nevoie.E o mancare de vara delicioasa ,colorata si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
o ceapa mare
250 gr fasole verde
2 bucati vinete coapte
un pahar orez
2 bucati gogosari
o conserva rosii Sunfood
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei
Orezul se spala bine in mai multe ape.Ceapa se curata de coaja si se taie solzi ,se caleste in ulei ,se adauga gogosarul taiat felii mici si fasolea verde rupta in bucati,Se adauga 2 cani apa si se lasa sa fiarba .Se condimenteaza cu sare .Cand sunt aproape fierte toate ,se adauga vinetele taiate in bucati mai mici si conserva de rosii . Daca scade prea mult inainte de a fi gata se mai adauga apa .La urma se pune piper dupa gust si sare daca mai e nevoie.E o mancare de vara delicioasa ,colorata si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 10 august 2015
duminică, 9 august 2015
Cozonac cu nuca si stafide ,nuca si rahat,urda
Aveti nevoie de:
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit
luni, 3 august 2015
vineri, 31 iulie 2015
Tort Fantezie de vara
Aveti nevoie de:
Pentru baza :
un pachet unt
180 gr biscuiti maruntiti
1/2 sticluta esenta de lamaie
Pentru crema :
3 cutii smantana pentru frisca
o cutie 500 ml frisca
2 nectarine
1/4 pepene galben
3 plicuri gelatina (un plic are 15 gr )
o tableta de ciocolata
5 lg zahar
Pentru ornat :
bomboane de ciocolata si bombonele colorate (sau dupa cum va place voua )
Untul se topeste ,se adauga esenta si biscuitii maruntiti .Se pune o foaie de copt cat e forma (eu am facut in tava rotunda detasabila ) si se pune baza ,se apasa bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste crema .
Smantana si frisca (se lasa putin din frisca pentru amestecul cu ciocolata ) se bat bine ,se adauga 5 lg zahar (daca va place cat e de dulce nu mai adaugati zahar) si la urma gelatina inmuiata bine in apa calduta ,mixati cateva minute apoi adaugati pepenele si nectarinele taiate bucati cat mai mici .
Se adauga peste baza .Ciocolata se topeste cu frisca si se pune peste crema ,cu un betisor se fac forme rotunde sa iasa asa cum se vede si in poze .Un desert racoros de vara numai bun sa il serviti alaturi de cei dragi sau cand aveti musafiri
Pofta buna si spor la gatit
Pentru baza :
un pachet unt
180 gr biscuiti maruntiti
1/2 sticluta esenta de lamaie
Pentru crema :
3 cutii smantana pentru frisca
o cutie 500 ml frisca
2 nectarine
1/4 pepene galben
3 plicuri gelatina (un plic are 15 gr )
o tableta de ciocolata
5 lg zahar
Pentru ornat :
bomboane de ciocolata si bombonele colorate (sau dupa cum va place voua )
Untul se topeste ,se adauga esenta si biscuitii maruntiti .Se pune o foaie de copt cat e forma (eu am facut in tava rotunda detasabila ) si se pune baza ,se apasa bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste crema .
Smantana si frisca (se lasa putin din frisca pentru amestecul cu ciocolata ) se bat bine ,se adauga 5 lg zahar (daca va place cat e de dulce nu mai adaugati zahar) si la urma gelatina inmuiata bine in apa calduta ,mixati cateva minute apoi adaugati pepenele si nectarinele taiate bucati cat mai mici .
Se adauga peste baza .Ciocolata se topeste cu frisca si se pune peste crema ,cu un betisor se fac forme rotunde sa iasa asa cum se vede si in poze .Un desert racoros de vara numai bun sa il serviti alaturi de cei dragi sau cand aveti musafiri
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 24 iulie 2015
Tort Tropi-Sun
E vara ..e soare si o caldura afara de te topesti nu alta ,asa ca am decis sa fac retete cat mai racoroase si delicioase ,aceasta este una dintre ele (inventata de mine ,ca majoritatea celor postate ) si va invit cu drag sa o faceti si voi ,usor de pregatit si buna .....
Pentru baza aveti nevoie de:
120 gr unt
160 gr biscuiti maruntiti bine
o lingura cacao
Se topeste untul ,se adauga cacaua si la urma biscuitii,se amesteca foarte bine apoi se pun intr-o forma rotunda si se apasa bine ,se da la rece macar 30 de minute.
Mai aveti nevoie de :
un plic crema de ciocolata
un plic crema caramel
o cutie frisca lichida 250 ml
3 plicuri gelatina
un compot fructe tropicale
putina ciocolata pentru decor si frisca
Crema 1:
200 ml frisca lichida ,se mixeaza bine apoi se adauga un plic de gelatina amestecat inainte cu putina apa calda sau compot
Crema 2: un plic crema de ciocolata Dr Oetker
Se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga un plic de gelatina (vezi cum se face la postarea de mai sus )
Crema 3:Un plic crema caramel Dr Oetker ,se pregateste cum scrie pe spatele ambalajului iar la urma se adauga un plic gelatina
La frisca si creme se mixeaza gelatina cateva minute apoi se aseaza una peste alta asa cum se vede si in poza ,ordinea o puteti alege cum doriti .
Deasupra se pun fructe tropicale Sunfood (sau de care aveti ) se decoreaza cu ciocolata topita si frisca dupa gust
E un tort usor de vara ,gustos si aromat numai bun pe asemenea calduri ..tropicale...
Pofta buna si spor la gatit
Pentru baza aveti nevoie de:
120 gr unt
160 gr biscuiti maruntiti bine
o lingura cacao
Se topeste untul ,se adauga cacaua si la urma biscuitii,se amesteca foarte bine apoi se pun intr-o forma rotunda si se apasa bine ,se da la rece macar 30 de minute.
Mai aveti nevoie de :
un plic crema de ciocolata
un plic crema caramel
o cutie frisca lichida 250 ml
3 plicuri gelatina
un compot fructe tropicale
putina ciocolata pentru decor si frisca
Crema 1:
200 ml frisca lichida ,se mixeaza bine apoi se adauga un plic de gelatina amestecat inainte cu putina apa calda sau compot
Crema 2: un plic crema de ciocolata Dr Oetker
Se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga un plic de gelatina (vezi cum se face la postarea de mai sus )
Crema 3:Un plic crema caramel Dr Oetker ,se pregateste cum scrie pe spatele ambalajului iar la urma se adauga un plic gelatina
La frisca si creme se mixeaza gelatina cateva minute apoi se aseaza una peste alta asa cum se vede si in poza ,ordinea o puteti alege cum doriti .
Deasupra se pun fructe tropicale Sunfood (sau de care aveti ) se decoreaza cu ciocolata topita si frisca dupa gust
E un tort usor de vara ,gustos si aromat numai bun pe asemenea calduri ..tropicale...
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)