Aveti nevoie de:
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 9 august 2015
luni, 3 august 2015
vineri, 31 iulie 2015
Tort Fantezie de vara
Aveti nevoie de:
Pentru baza :
un pachet unt
180 gr biscuiti maruntiti
1/2 sticluta esenta de lamaie
Pentru crema :
3 cutii smantana pentru frisca
o cutie 500 ml frisca
2 nectarine
1/4 pepene galben
3 plicuri gelatina (un plic are 15 gr )
o tableta de ciocolata
5 lg zahar
Pentru ornat :
bomboane de ciocolata si bombonele colorate (sau dupa cum va place voua )
Untul se topeste ,se adauga esenta si biscuitii maruntiti .Se pune o foaie de copt cat e forma (eu am facut in tava rotunda detasabila ) si se pune baza ,se apasa bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste crema .
Smantana si frisca (se lasa putin din frisca pentru amestecul cu ciocolata ) se bat bine ,se adauga 5 lg zahar (daca va place cat e de dulce nu mai adaugati zahar) si la urma gelatina inmuiata bine in apa calduta ,mixati cateva minute apoi adaugati pepenele si nectarinele taiate bucati cat mai mici .
Se adauga peste baza .Ciocolata se topeste cu frisca si se pune peste crema ,cu un betisor se fac forme rotunde sa iasa asa cum se vede si in poze .Un desert racoros de vara numai bun sa il serviti alaturi de cei dragi sau cand aveti musafiri
Pofta buna si spor la gatit
Pentru baza :
un pachet unt
180 gr biscuiti maruntiti
1/2 sticluta esenta de lamaie
Pentru crema :
3 cutii smantana pentru frisca
o cutie 500 ml frisca
2 nectarine
1/4 pepene galben
3 plicuri gelatina (un plic are 15 gr )
o tableta de ciocolata
5 lg zahar
Pentru ornat :
bomboane de ciocolata si bombonele colorate (sau dupa cum va place voua )
Untul se topeste ,se adauga esenta si biscuitii maruntiti .Se pune o foaie de copt cat e forma (eu am facut in tava rotunda detasabila ) si se pune baza ,se apasa bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste crema .
Smantana si frisca (se lasa putin din frisca pentru amestecul cu ciocolata ) se bat bine ,se adauga 5 lg zahar (daca va place cat e de dulce nu mai adaugati zahar) si la urma gelatina inmuiata bine in apa calduta ,mixati cateva minute apoi adaugati pepenele si nectarinele taiate bucati cat mai mici .
Se adauga peste baza .Ciocolata se topeste cu frisca si se pune peste crema ,cu un betisor se fac forme rotunde sa iasa asa cum se vede si in poze .Un desert racoros de vara numai bun sa il serviti alaturi de cei dragi sau cand aveti musafiri
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 24 iulie 2015
Tort Tropi-Sun
E vara ..e soare si o caldura afara de te topesti nu alta ,asa ca am decis sa fac retete cat mai racoroase si delicioase ,aceasta este una dintre ele (inventata de mine ,ca majoritatea celor postate ) si va invit cu drag sa o faceti si voi ,usor de pregatit si buna .....
Pentru baza aveti nevoie de:
120 gr unt
160 gr biscuiti maruntiti bine
o lingura cacao
Se topeste untul ,se adauga cacaua si la urma biscuitii,se amesteca foarte bine apoi se pun intr-o forma rotunda si se apasa bine ,se da la rece macar 30 de minute.
Mai aveti nevoie de :
un plic crema de ciocolata
un plic crema caramel
o cutie frisca lichida 250 ml
3 plicuri gelatina
un compot fructe tropicale
putina ciocolata pentru decor si frisca
Crema 1:
200 ml frisca lichida ,se mixeaza bine apoi se adauga un plic de gelatina amestecat inainte cu putina apa calda sau compot
Crema 2: un plic crema de ciocolata Dr Oetker
Se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga un plic de gelatina (vezi cum se face la postarea de mai sus )
Crema 3:Un plic crema caramel Dr Oetker ,se pregateste cum scrie pe spatele ambalajului iar la urma se adauga un plic gelatina
La frisca si creme se mixeaza gelatina cateva minute apoi se aseaza una peste alta asa cum se vede si in poza ,ordinea o puteti alege cum doriti .
Deasupra se pun fructe tropicale Sunfood (sau de care aveti ) se decoreaza cu ciocolata topita si frisca dupa gust
E un tort usor de vara ,gustos si aromat numai bun pe asemenea calduri ..tropicale...
Pofta buna si spor la gatit
Pentru baza aveti nevoie de:
120 gr unt
160 gr biscuiti maruntiti bine
o lingura cacao
Se topeste untul ,se adauga cacaua si la urma biscuitii,se amesteca foarte bine apoi se pun intr-o forma rotunda si se apasa bine ,se da la rece macar 30 de minute.
Mai aveti nevoie de :
un plic crema de ciocolata
un plic crema caramel
o cutie frisca lichida 250 ml
3 plicuri gelatina
un compot fructe tropicale
putina ciocolata pentru decor si frisca
Crema 1:
200 ml frisca lichida ,se mixeaza bine apoi se adauga un plic de gelatina amestecat inainte cu putina apa calda sau compot
Crema 2: un plic crema de ciocolata Dr Oetker
Se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga un plic de gelatina (vezi cum se face la postarea de mai sus )
Crema 3:Un plic crema caramel Dr Oetker ,se pregateste cum scrie pe spatele ambalajului iar la urma se adauga un plic gelatina
La frisca si creme se mixeaza gelatina cateva minute apoi se aseaza una peste alta asa cum se vede si in poza ,ordinea o puteti alege cum doriti .
Deasupra se pun fructe tropicale Sunfood (sau de care aveti ) se decoreaza cu ciocolata topita si frisca dupa gust
E un tort usor de vara ,gustos si aromat numai bun pe asemenea calduri ..tropicale...
Pofta buna si spor la gatit
luni, 20 iulie 2015
Salata de vara
Aveti nevoie de:
o bucata salata verde
o lamaie mare
2 morcovi
o conserva porumb dulce
200 gr telemea
2 rosii
un castravete
sos de usturoi (daca nu doriti acest sos puteti pune in schimb o cutie iaurt amestecat cu smantana)
o lingura smantana
sare si piper dupa gust
Morcovul se curata si se razuieste fin.Telemeaua se taie in bucati mici .Rosiile si castravetele se taie in bucati potrivite.Salata se spala si se rupe in bucati .De la lamaie se foloseste doar sucul .Toate se amesteca usor iar la urma se adauga smantana si sosul de usturoi .Se condimenteaza cu sare si piper
E o salata usoara de vara care se potriveste de minune cu carnea de pui ,piept sau pulpe la cuptor
Pofta buna si spor la gatit
o bucata salata verde
o lamaie mare
2 morcovi
o conserva porumb dulce
200 gr telemea
2 rosii
un castravete
sos de usturoi (daca nu doriti acest sos puteti pune in schimb o cutie iaurt amestecat cu smantana)
o lingura smantana
sare si piper dupa gust
Morcovul se curata si se razuieste fin.Telemeaua se taie in bucati mici .Rosiile si castravetele se taie in bucati potrivite.Salata se spala si se rupe in bucati .De la lamaie se foloseste doar sucul .Toate se amesteca usor iar la urma se adauga smantana si sosul de usturoi .Se condimenteaza cu sare si piper
E o salata usoara de vara care se potriveste de minune cu carnea de pui ,piept sau pulpe la cuptor
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 8 iulie 2015
Cornulete cu rahat si ciocolata
Aveti nevoie de:
140 gr untura
120 gr unt
2 oua intregi
2 lg smantana
un varf cutit sare
un plic praf de copt
5 lg zahar
coaja rasa de lamaie si limeta
1 kg faina alba
Decor:
2 tablete ciocolata simpla
bomboane colorate
Untura si untul se amesteca bine cu zaharul ,se adauga restul ingredientelor iar la urma faina .Eu am folosit aproape 1 kg faina inclusiv la intins aluatul .Dupa ce ati obtinut o coca numai buna de modelat ,se taie in 3-4 bucati iar fiecare bucata se intinde cu sucitorul.Se da forma rotunda (puteti folosi o farfurie intinsa sau ,,dupa ochi,,) apoi fiecare bucata se taie pe diagonala folosind cutitul de taiat pizza ,in 8 fasii.Se pune bucati de rahat se fac in forma de cornulet si se dau la cuptor 35 minute.Se scot si dupa ce sau racit putin se scufunda in ciocolata topita doar pe jumatate si se decoreaza cu bombonele colorate .Eu am facut si simple numai cu ciocolata dar si cu bomboane.Sunt fragede si tare gustoase ,pe a doua zi sanse minime sa mai ramana macar unul :))
Pofta buna si spor la gatit
140 gr untura
120 gr unt
2 oua intregi
2 lg smantana
un varf cutit sare
un plic praf de copt
5 lg zahar
coaja rasa de lamaie si limeta
1 kg faina alba
Decor:
2 tablete ciocolata simpla
bomboane colorate
Untura si untul se amesteca bine cu zaharul ,se adauga restul ingredientelor iar la urma faina .Eu am folosit aproape 1 kg faina inclusiv la intins aluatul .Dupa ce ati obtinut o coca numai buna de modelat ,se taie in 3-4 bucati iar fiecare bucata se intinde cu sucitorul.Se da forma rotunda (puteti folosi o farfurie intinsa sau ,,dupa ochi,,) apoi fiecare bucata se taie pe diagonala folosind cutitul de taiat pizza ,in 8 fasii.Se pune bucati de rahat se fac in forma de cornulet si se dau la cuptor 35 minute.Se scot si dupa ce sau racit putin se scufunda in ciocolata topita doar pe jumatate si se decoreaza cu bombonele colorate .Eu am facut si simple numai cu ciocolata dar si cu bomboane.Sunt fragede si tare gustoase ,pe a doua zi sanse minime sa mai ramana macar unul :))
Pofta buna si spor la gatit
luni, 6 iulie 2015
Chec Aperitiv cu porumb
De cateva zile am avut pofta de un chec aperitiv si am facut ceva combinatii ,de altfel reusite si ia uitati ce mi-a iesit,o bunatate de chec minunat si gustos
Aveti nevoie de:
100 gr salam /sunca
150 gr cascaval
1/2 conserva porumb
5 oua
un praf de copt
un varf cutit sare si putin piper
5 lg faina alba
patrunjel verde
Ouale se bat bine cu sarea si piperul ,se adauga salamul taiat bucati mici ,cascavalul razuit ,porumbul iar la urma faina alba si patrunjel verde putin.Se amesteca bine toate apoi se pun intr-o forma de cozonac tapetat cu hartie de copt ,se niveleaza iar deasupra am pus putin sos de rosii picant ,atat cat sa ii dea un gust mai aparte .Se da la copt la cam 45 minute .
Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie felii ,eu am servit cu rosii taiate alaturi .Un chec usor de facut cu ingrediente la indemana si tare bun
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)