Pentru baza aveti nevoie de:
200 gr unt
150 gr biscuiti maruntiti
2 lg zahar
o sticluta esenta rom
Untul se topeste ,se adauga esenta de rom ,zaharul si la urma biscuitii .Se amesteca bine apoi se pun in forma rotunda de tort ,se apasa bine si se da la rece pana se fac cele 3 creme.
Crema 1:
110 gr unt
2 lg cacao
4 lg lapte praf
4 lg frisca
3 lg apa
o lingurita si jumatate gelatina
o canita stafide
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si apa ,la final gelatina si stafidele ,se mai mixeaza putin si se lasa deoparte.
Crema 2:
un plic crema cafea si brandy Dr Oetker
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga la final o lingurita gelatina ,inmuiata bine in putina apa calduta .Se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece.
Crema 3:
un pahar frisca
o tableta ciocolata simpla
2 lg lapte praf
o lingurita si jumatate gelatina
Ciocolata se topeste cu 2 lg frisca si se adauga la frisca batuta iar la urma laptele praf si gelatina .
Se pune crema peste celelalte doua si se da la rece macar 2 ore .
Este un tort inventat ,dar chiar daca este de munca cu el finalul merita ,se orneaza cu cirese din compot .Cremele se pot pune in ce ordine doriti .
Pofta buna si spor la gatit